Як стати словесним олігархом, або 7 способів вчити слова

Як стати словесним олігархом, або 7 способів вчити слова

Трошки математики для натхнення. Як ви думаєте, скільки слів вам потрібно знати для того, щоб комфортно себе почувати, коли ви говорите англійською? Існують різні цифри, але більшість коливається в межах 3500 - 4500 слів. Це не так вже й багато, правда? Наприклад, якщо вчити по 10 слів кожного дня, то все можна вивчити за рік. Також давайте віднімемо слова, які ви вже знаєте і ті, які майже ідентичні в наших мовах: комп'ютер, таймер, прогрес. Тому насправді, якщо ви будете вчити навіть по три слова на день, то можете (і мусите!) собою пишатися! Головне не давати собі відпусток і вихідних. А саме вивчення слів деколи може бути таким "малокалорійним" для ваших зусиль і часу, що ви навіть не помітите, що ви працювали. Ось декільки зі способів "знежирення":

1. Напишіть слово на своїй улюбленій чашці. Ніхто не вчить слова Coca-Cola, Panasonic, Volkswagen... Але ж це також не найпростіші слова на світі! Секрет у тому, що ми постійно маємо їх перед очима. Побудьте піар-менеджером свого особливого слова - і побачите, як це класно діє. Варіаціями чашки можуть бути: двері в туалеті, клавіатура, задня поверхня телефона, дзеркало, зрештою, слово може посісти почесне місце для фотографії у вас в гаманці :)

2. Встановіть своє особливе слово як пароль на імейл, Facebook, etc. А якщо вам ну дуже вже треба його вивчити, то на пароль входу у свій онлайн-рахунок у банку. Повірте, запам'ятається))

3. Розказуйте собі історії з цим словом. "Мені нема з ким говорити", - кажуть люди, поки в них росте ніс від брехні. Тому що у вас завжди є ви. Ви в себе самі не зможете кидати помідори, ви себе не будете вважати дивними, тому фантазуйте на здоров'я - і побачите, що розказування собі історій може стати одною з ваших улюблених розваг, а слово, навколо якого крутилася вся історія, вже не забудеться, навіть якщо ви захочете цього!

4. Побийтеся з кимось об заклад. Колись я таким чином вивчила 800 важких слів за кілька місяців. Ми з моєю roomie поспорили про те, що будемо вчити по 5 нових слів на день. Той, хто не робив цього, купував іншому кефір або йогурт. Якщо не вивчили обоє, купували обоє. Кефір був чудовим покаранням, тому що його було реально виконати, але не дуже класно виконувати 5 днів підряд. Плюс, коли з'являється азарт, а твій друг п'є кефір з підкреслено задоволеним виразом обличчя, жага до знань стає просто неймовірною!

5. Якщо вам ну дуже вже треба вивчити слово, зробіть із ним татуювання або вибрийте його на своєму домашньому улюбленцю. Just kidding.

6. Складайте асоціації. Правда, легше, коли з незнайомими людьми нас знайомлять наші друзі? Нашому мозку також. Він надає перевагу "мостикам" від чогось добре знайомого і не страшного. Тоді щось нове виглядає для нього таким же "своїм" і комфортним. Як це робити, ви можете побачити на нашому МонстроІнстаграмі. Там ми викладаємо одне слово-асоціацію на день.

Зараз я б'ю себе по пальцях, щоб не писати далі, про інші способи, бо їх є ще багато і вони всі - мої улюбленці. Але з педагогічних міркувань я поки що зупинюся, бо вам ще треба встигнути їх всіх перепробувати.

А ми чекаємо на історії про те, як ви вчите слова, на нашій сторінці в Фейсбуці.

See ya, pumpkins!

Поділитися:
Popular articles
English Monsters button background

Досить думати!

Ти нарешті заговориш!