Супергероїв забагато не буває, Або як поставити Бетмена у множину

Супергероїв забагато не буває, Або як поставити Бетмена у множину

Ми хочемо, щоб наші учні були готові до всього і у будь-якій ситуації знали, що сказати. Сьогоднішня стаття допоможе вам не розгубитися і правильно поставити іменник у множину, навіть якщо вам доведеться це робити у розмові з супергероєм.

Уявіть, що одного прекрасного вечора ви заходите в бар і бачите там Бетмена.

Ясна річ, не можна просто так взяти і підсісти до Бетмена, тому для сміливості вам таки доведеться трошки випити. І от після парочки стаканчиків ви нарешті наважуєтесь на знайомство, але в очах вже двоїться, тому замість одного superhero ви бачите цілих двох superheroes. 

І взагалі ви вже не відрізняєте, чи це a superhero-superheroes, чи a superpotato-superpotatoes, або навіть a supertomato-supertomatoes, бо форми множини у цих слів утворюються однаково. 

Але Бетмен — чемний хлопець, бачить, що вам важкенько, і намагається відрекомендуватись:

— Hi, I’m Batman!

Так як для вас його все ще два, ви відповідаєте:

— Hi, Batmen!

Тому що Batman –  це людина-кажан, а Batmen – люди-кажани. Так само як A man-men – чоловік-чоловіки.

З ним ще може бути Диво-Жінка, яка також двоїтиметься: Wonderwoman-Wonderwomen, бо A woman-women (Жінка-жінки).

І от ви вже такий сміливий, що вирішуєте задати Бетмену сакраментальне запитання: а що було б, якби він був не кажаном, а просто мишею? А Бетмен вам з такою іронічною посмішкою відповідає, що тоді він був би A mouse-mice (миша-миші). У нього були б A tooth-teeth (зуб-зуби). І можливо навіть A foot-feet (ступня-ступні). 

Тепер час питати його про особисте життя. І тут виявляється, що Бетмен хоче замість однієї wife мати цілих дві wives! A wife-wives (Дружина-дружини). Дружити з An elf-elves (Ельф-ельфи).

А ще він мріє про велике господарство, розводити A calf-calves (Теля-телята). Щоб потім усіх їх зарізати одним гострим a knife або багатьма knives (ніж-ножі). Звичайно, якщо він встигне зробити це до того, як прийдуть a wolf-wolves (вовк-вовки), бо вони такі a thief-thieves (злодій-злодії), недарма ці слова однаково утворюють множину.

Наприкінці Бетмен скаже вам, що його основна задача — не шкодуючи власного life рятувати людьські lives (життя-життя у множині). Ну і, звичайно ж, похвалить вас за відмінне знання неправильних форм множини!

Пишіть Монстрам, як ви поставите у множину a leaf (листочок), щоб озеленити планету, a shelf (полиця), щоб умістити всі свої книжки англійською мовою, a half (половина), щоб знайти свою другу половинку. Дамо маленьку підказку — ці слова дружать із телятами:)

Good luck!

Поділитися:
Popular articles
English Monsters button background

Досить думати!

Ти нарешті заговориш!