Гуски, Руся, ресторан у 7 гріхах-словах, або Слова, які пишуть неправильно

Гуски, Руся, ресторан у 7 гріхах-словах, або Слова, які пишуть неправильно

Коли люди вчать англійську, вони звертають більше уваги на граматику, розуміння мови, читання і вимову. Багато оминають написання, але рано чи пізно це їм вилазить боком. Наприклад, коли вони пишуть e-mail, повідомлення або, що ще гірше, назви своїх компаній. Але завжди Ваші English Monsters вже про Вас потурбувались і вирішили скласти список слів, де ви можете спіткнутися, ще до того, як ви це зробите.

1) aggressive - агресивний. Несподівано, правда? Просте слово зі школи, яке, проте, належить до списку commonly misspelled words. Багато хто знає, що там дві s, але мало хто підозрює про подвійнy g. Тому запам’ятовуємо: "Дві аГреСивні ГуСки" - по дві букви g i s. До речі, а ви знаєте, як сказати цю фразу англійською?

2) weird - дивний. Маленьке підступне слово найчастіше пишуть wierd, бо саме так воно і вимовляється. Запам’ятовуємо, що weird означає "дивний, дивно", отже, і пишеться дивно.

3) noticeable - помітний. Ваша ручка так і хоче оминути букву e у цьому слові? Тоді просто розбийте слово на два інші - notice + able .

4) to embarrass - соромити, турбувати. Не забуваємо, що у цьому слові дві r i s, тому "РуСю заСоРомили".

5) a parliament - парламент. Більшість людей і не здогадується, що і займає своє законне місце у цьому слові, а все тому, що "У парламенті ще не поставили крапки над І". Головне, не забути, куди цю і потім поставити.

6) an address - адреса. Якщо українською ми пишемо з однією д, це ще не привід робити так з англійською. "Add dress to my address" - додаю плаття до моєї адреси.

7) a restaurant - ресторан. Це не найбільша підніжка від французької для англійською, проте  це слово дуже поширене і всі знають, як його вимовляти. Якщо Ви не хочете, щоб на Ваше звично написане restoran (чи ще якось по-іншому) люди запитували "А де au?", спитайте це краще в себе. Тому маємо  rest - АУ? - rant і вуаля: питання перетворюється у відповідь. До того ж, правильну.

Сподіваємось, наша стаття не embarrassed Вас, а зробила noticeable покращення у Вашому правописі слів. Тому ідіть і більше не грішіть!

Поділитися:
Popular articles
English Monsters button background

Досить думати!

Ти нарешті заговориш!